Terug naar overzicht

Portfolio » Hoofdbureau politie N.O. Gelderland

Hoofdbureau Politie Noord-Oost Gelderland 23.000m².

Aan de Europalaan te Apeldoorn staat het nieuwe hoofdbureau van politie Noord-Oost Gelderland. Leesberg Adviseurs heeft in een periode van 5 jaar de totale vastgoedportefeuille van de politie NO-Gelderland gerevitaliseerd. Onze opdracht bestond uit het schrijven van een Integraal Huisvestingsplan waarin totaal 28 teambureaus, 4 districtsbureaus, 1 hoofdbureau, 3 cellencomplexen en het trainingscentrum voor integrale beroepsvaardigheidstraining zijn opgenomen.

Het hoofdbureau is in een totale bouwstroom als laatste project gerealiseerd. Het betrof tevens het grootste project. In dit moderne gebouw zijn diverse specifieke politiefuncties ondergebracht. Op de begane grond is het wijkteam van politie ondergebracht waarmee de publieksfunctie is vorm gegeven.

Bijzonder aan het project is het feit dat naast politie ook de Brandweer Regio Stedendriehoek in het gebouw is opgenomen. Brandweer en politie delen ook de gezamenlijk meldkamer welke onderdeel vomt van het gebouwprogramma.

Ons bureau heeft zorg gedragen voor het schrijven van het programma van eisen voor zowel politie als brandweer. het ontwerp is van de hand van Bonnema Architecten.

Onze jarenlange ervaring met politiehuisvesting heeft er voor gezorgd dat er een stuk maatkleding is gerealiseerd met een toekomstbestendige functionaliteit.