Terug naar overzicht

Portfolio » Gemeentewerf Capelle aan de IJssel

Als directeur/projectmanager van Leesberg Van Pelt architecten heeft Maurits Leesberg het bouwprojectmanagement verzorgd van het nieuwe gemeentewerf Capelle aan de IJssel. De opdracht betrof een total engineering van de nieuwe gemeentewerf.

Met een vloeroppervlak van 4.800m² is het een geheel selfsupporting werf waarin naast opslag voor materieel en materiaal ook een kantoorstrook met een open kantoorconcept is toegepast. Het gebouw heeft door diverse innovatieve onderdelen een energielabel A. De vloeren zijn uitgevoerd met betonkernactivering en het ijsselwater wordt gebruikt als bron voor zowel verwarming als koeling. De gevel is opgebouwd uit deels verduurzaamd hout en leisteen.

Maurits Leesberg heeft het project vanaf ontwerpfase tot en moet aanbesteding begeleid in nauw overleg met de stuurgroep waarin vanuit gemeente de algemeen directeur, hoofd facilitaire zaken en de gemeentelijk projectleider zitting hadden. De nieuwbouw was naast herhuisvesting ook de start van een nieuw organisatie model. Dit laatste maakte het project qua sturing bijzonder complex.

Opdrachtgever: gemeente Capelle aan de IJssel

architect: Leesberg Van Pelt architecten

aannemer: Bouwbedrijf De Vries Verburg