Terug naar overzicht

Portfolio » Forensische Opsporingen Elst

Als directeur/projectmanager van Leesberg Van Pelt architecten heeft Maurits Leesberg het totale bouwprojectmanagement verzorgd van de nieuwbouw locatie voor Forensische Opsporingen te Elst. Deze nieuwbouw betrof een samenvoeging van de afdelingen FO van de politie Gelderland Zuid en Gelderland Midden. De opdracht bestond uit een total engineering van alle adviesdiensten om tot de nieuwbouw te komen. Het complex is gelegen op industrieterrein de Aam te Elst. Op dit industrieterrein heeft Leesberg architecten ook het politietrainingscentrum gerealiseerd voor de zelfde politieregio's.

Forensisch onderzoek in een met toenemende mate steeds belangrijker aspect in de bewijsvoering en waarheidsbevinding van politie onderzoek. Hiertoe is tijdens de bouwuitvoering een pilot op het gebied van track and tracé geimplementeerd is samenwerking met het NFI. Het proces rond het onderzoek is opgezet vanuit specifieke regels en voorwaarden. De huisvesting vormt hierin een belangrijke spil. Daarmee is het belang van een functioneel passend gebouw een absolute must.

Het gebouw biedt onderdak aan:
 - kantooromgeving volgens 'Het Nieuwe Werken'.
 - 4 DNA onderzoekskamers,
 - BIO onderzoeksruimten,
 - een proefschietruimte,
 - een luminolruimte,
 - 2 onderzoeksruimte sporen,
 - 4 algemene onderzoeksruimten,
 - onderzoek digitale recherche,
 - werkplaatsen,
 - vuil onderzoek,
 - chemisch laboratorium,
 - foto studio,
 - mechanische was/spoelruimte, gipsruimte,
 - schouwruimte,
 - hondenkennels,
 - archieven.

Met trots hebben wij gewerkt aan dit project waarbij de taakstellende kaders op gebied van Tijd Geld en Kwaliteit behaald zijn.

architect: Leesberg Van Pelt architecten.

Aannemer: Heijmans Groenlo.

E installateur: Alewijnse Arnhem.

W installateur: Oostendorp Installatietechniek.