Terug naar overzicht

Portfolio » ClassicPark Boxtel

Leesberg Adviseurs verzorgt het totale bouwprojectmanagement voor een unieke ontmoetingsplaats voor liefhebbers klassieke auto’s. Van de initiatieffase tot met oplevering inhuizing en nazorg hebben wij het project begeleid.

In het Brabantse Boxtel, vlak naast de A2 tussen Eindhoven en ’s-Hertogenbosch, heeft op 19 april 2014 op een terrein van 30.000 m² Classic Park haar deuren geopend. Classic Park is een unieke ontmoetingsplaats voor eigenaren en liefhebbers van klassieke en exclusieve auto’s. Er is een automuseum met een permanent wisselende collectie. Een deel van de tentoongestelde auto’s is te koop. Classic Park biedt ook mogelijkheden om auto’s in onderhoud te geven, te stallen en te bekijken. Het complex moet daarnaast uitgroeien tot een uitvalsbasis voor toertochten door het Brabantse landschap en tot een ontmoetingsplaats voor merkenclubs en andere autominnende gezelschappen. Centraal staat dat liefhebbers elkaar ontmoeten. Onderdeel van het geheel zijn verder de brasserie Miglia Lounge, conferentieruimten, een werkplaats en een boetiek met autogerelateerde kleding.

Initiatiefnemers van het project zijn Sander en Renald van Dijke, gesteund door hun vader Anton van Dijke. Samen willen zij graag hun passie voor klassieke auto’s met anderen delen. De familie-ervaring met het opzetten en managen van complexe organisaties en met de handel in klassieke auto’s zijn van grote waarde voor de realisatie van het ambitieuze plan.

De formule is voor Nederland uniek. In het buitenland bestaan al min of meer vergelijkbare permanente ontmoetingsplaatsen, maar veelal in een weinig inspirerende omgeving. Juist de combinatie van het groene Brabantse land met de mogelijkheid een goede maaltijd te krijgen en een museum te bezoeken, maakt Classic Park tot iets eigens.

Opdrachtgever Classic Park

Architect WY architecten

aannemer Van der Heijden Bouw en Ontwikkeling